Twentymom.nl

About

Twentymom is ontstaan als een informatieve en persoonlijke blog omtrent het moederschap. Al vanaf dat je een positieve zwangerschapstest in handen hebt verdwijn je als vrouw in de wondere wereld der moeders. De één zoekt zijn heil op fora waar menig zwangere en moederende vrouw zich verenigt, de ander leest graag blogs en ervaringen van andere moeders. Deze blog is opgericht voor de tweede groep, die zich graag zelfstandig beroept op deze ervaringsverhalen.

Over twentymom

Na jarenlang een persoonlijke blog te hebben gehad die vanuit mijn studententijd is meegegroeid naar het moederschap, het samenwonen, het inrichten van huizen, het verzorgen van planten en noem maar op wat de revue (niet 😉 ) is gepasseerd, heb ik de stap gemaakt naar een nieuwe site onder een nieuwe naam om het allemaal even wat serieuzer aan te pakken. Het schrijven en onderhouden van een blog bleek een fijne uitlaatklep voor alle creativiteit en mijn perfectionistische droom was om dit – na het afronden van mijn studie – weer samen te laten komen op een nieuwe blog. En daar was twentymom.nl!

De naam is ontstaan vanuit mijn taalwetenschappelijke achtergrond doordat ik in een dataset regelmatig tegenkwam dat een Engels kindje het woord “21” – twentyone – regelmatig uitspreekt als twentymom. Op mijn 21e mocht ik het grote avontuur der moederschap aangaan dankzij de verrassende komst van onze zoon. Het laatste puzzelstukje voor de naam viel op zijn plaats en wat nog restte was het kopen van een domeinnaam en het opbouwen van de site. En hier is de site dan, klaar om een leuke groep lezers te verwelkomen en op dagelijkse basis te mogen vermaken.

– januari 2018

 

Over Jennifer

Ik ben Jennifer, 24 jaar en ik heb deze blog in januari 2018 opgericht. Jarenlang heb ik – op en af – op een andere blog geschreven over allerlei onderwerpen, waaronder ook het moederschap. Over dit onderwerp wilde ik veel meer schrijven en daarom besloot ik om een nieuwe blog te gaan bouwen en deze meer in te richten als een online magazine.  Naast dat schrijven een grote hobby van mij is, heb ik ook de droom om hier ooit misschien deels mijn werk van te kunnen maken.

Momenteel zit ik nog in de afrondende fase van de master taalwetenschap (richting meertaligheid en taalverwerving) die ik volg aan de Universiteit Utrecht, wat mij dus een studerende moeder maakt. De bachelor taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik behaald in Melle’s eerste levensjaar en na 10 maanden pauze ben ik in september 2016 gestart met de master. Naast deze tijdrovende klus ben ik graag bezig met schrijven – niet per se van een scriptie -, lees ik graag boeken, haak en brei ik graag met name babyspulletjes (zie shop.jenniferelbert.nl) en geniet ik zoveel mogelijk van alles wat het leven ons gegeven heeft.

Liefs, Jennifer

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.