Twentymom.nl
Verzorging

Mijn 5 favoriete kinderwagens

Tijdens de zwangerschap van Melle hebben hebben we niet uitgebreid naar kinderwagens gekeken. We kregen via via een mooi aanbod voor een hele goede prijs en zodoende hebben we zonder verder te kijken dan onze neus lang is de eerste de beste kinderwagen gekocht. Het was een Mutsy kinderwagen in een wat ouder model die voor ons toen helemaal goed was. Deze hebben we uiteindelijk wel weer verkocht vanwege de ruimte, en omdat ik vanwege de onverwachte zwangerschap van Melle bij een volgend kindje graag meer de regie in handen wilde hebben en zelf deze keuzes wilde maken. Daarnaast was Melle al het vierde kindje dat rondgereden werd in deze kinderwagen en dat was wel te merken aan enkele punten die aan slijtage onderhevig waren.

Bron foto: Joolz.nl

En nu is het dan zover dat we uit mogen kijken naar een kinderwagen voor onze tweede uk. Inmiddels ben ik wat beter op de hoogte van alle mooie bolides die er voor baby’s te krijgen zijn. Zo heb ik inmiddels ook mijn favorieten die ik graag van dichtbij wil bekijken om te zien of deze wagen ook daadwerkelijk iets voor ons is.

Stokke Trailz Grey Melange

De kinderwagens van Stokke zijn vaak een gevalletje apart: you hate it or you love it. De Stokke Trailz vind ik echt een hele mooie en robuuste kinderwagen, terwijl ik aan bijvoorbeeld de Stokke Xplory heb moeten wennen. De bak is mooi ruim en staat hoog op de kinderwagen en dat vind ik een absolute pre. Zo’n grote bak is wel handig voor moeders met lange kinderen die niet voordat baby 6 maanden is afscheid willen nemen van de kinderwagenbak. Het frame ziet er heel stevig uit en de duwstang is ook nog eens makkelijk verstelbaar. Ook de buggy is prachtig met een stevige hoge zit en een grote kap.

Mutsy I2 Heritage Black / Bright Blue

Ik was er heilig van overtuigd dat de kinderwagen die we dit keer gaan uitzoeken een grijze zou worden vanwege de neutraliteit van deze kleur, totdat Mutsy vorige week dit volledig zwarte model presenteerde. Gecombineerd met de bruine duwstang en uitvalbeugel vind ik deze wagen echt prachtig. De I2 lijkt bovendien ook heel erg op onze vorige wagen waar we over het algemeen een goede ervaring mee hebben gehad. De kinderwagen is een mooi hoog model en een groot pluspunt aan de Mutsy wagens vind ik dat de duwstang met één hand in hoogte verstelbaar is. Maar dat de bekleding van de wagen zwart is, is meteen ook het grootste punt waar ik over twijfel. We hebben een tijdje een zwarte buggy gehad en die werd loeiendheet in de zon.

En terwijl ik met die zwarte Mutsy in mijn hoofd zat, presenteerde Mutsy een paar dagen later de Bright Blue uitvoering. Helemaal te gek voor een jongen! Voor een meisje zou ik de kleur wat onhandiger vinden, omdat ik – je snapt het vast – dan los zou willen gaan met roze dekentjes en roze wagenspanners. En dat vloekt wel een beetje. Het enige minpuntje aan deze blauwe uitvoering vind ik dat de buggy van binnen zwart is, hoewel het anders misschien wel een hele hysterische kinderwagen zou worden. De kleur is in ieder geval prachtig! En had ik al genoemd dat deze Mutsy wagens heel compact ingeklapt kunnen worden? Dit zijn wij niet gewend van de vorige kinderwagen van Mutsy, maar van de I2 kan ook de duwstang nog naar binnen geklapt worden.

 

Joolz Day²

Het is grijs wat de klok slaat, hoewel ik de Joolz Day in meerdere kleuren prachtig vind. Als ik moest kiezen zou ik waarschijnlijk voor een neutrale kleur kiezen. De Elephant Grey uit de Earth-lijn staat dan genoteerd als mijn eerste keuze, met zwarte wielen en een bruine duwstang en een bruine uitvalbeugel. Dat vind ik ook meteen zo leuk aan Joolz, je kunt bijna je hele wagen aanpassen naar je zin. Ook de compactheid van de wagen en de wijze waarop hij inklapbaar is vind ik een pluspunt. En bovendien vind ik de kinderwagens van Joolz ook prachtig om te zien. En de verbeteringen ten op zichte van de gewone Day, de voorganger van deze wagen, zijn helemaal top: o.a. een grotere boodschappenmand en een extra zonneklep.

Cybex Priam

Dit is een wagen waarvan ik van tevoren niet gedacht had dat dit een serieuze kanshebber zou zijn, de Cybex Priam. Het merk staat vooral bekend om de fantastische autostoeltjes, maar in de Prénatal ontdekte ik dat er ook een hele mooie en praktische kinderwagen is van dit merk. De grootste pré aan deze kinderwagen is dat het onderstel heel licht is en compact inklapbaar, maar ook de wagenbak en het zitje zijn vrij licht in vergelijking met andere wagens. Ik werd hierdoor heel erg verrast en zodoende kwam ook deze wagen op het verlanglijstje potentiële kinderwagens.

De vraag is alleen, hoe rijden ze en hoe voelen ze? Ik kan echt niet wachten om de babywinkels langs te gaan om ze in het echt te bekijken. Lage kinderwagens vallen vanwege onze lengte sowieso af, evenals wagens waarbij de stang niet op een praktische wijze te verstellen is. En ook vind ik het prettig als de kinderwagen “hoog op z’n poten” staat. Daarnaast vinden we de wendbaarheid van de wagen erg belangrijk en wat we denk ik ook mee gaan laten wegen is de mogelijkheid voor een meerijdplankje zodat onze oudste bij het lopen van lange stukken niet getild hoeft te worden.k ben zo benieuwd welke wagen ik over een half jaartje voortduw!

Inmiddels weet ik dat natuurlijk al, want we krijgen een prachtige Joolz!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    chucky1012
    22 maart 2018 at 08:51

    Prachtige kinderwagens!
    Vooral de blauwe 👌

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.