Twentymom.nl
Recepten

Mosterd-sinaasappelsoep recept

De afgelopen weken kwam er weinig creatiefs uit mijn handen in de keuken, maar nu het weer wat beter met me gaat kan ik weer af en toe nieuwe recepten proberen. Afgelopen zaterdag nam ik weer eens een receptkaartje van de AH mee naar huis want ik ben gek op die kaartjes. En zo af en toe zoek ik dan een recept uit om te maken. Nu wist ik al dat deze soep overheerlijk was omdat ik hem ook geproefd heb in de appie. Maar dan moet je het thuis ook nog maar voor elkaar krijgen om er net zo’n lekkere smaak aan te krijgen als de chef van de AH.

 

Ingrediënten voor 4 personen

40 gram roomboter
40 gram bloem
700 ml water
4 sinaasappels
250 ml slagroom
2 groentesoep tabletten
1 tl kurkuma
3 el Groningse mosterd
300 gram kipfilet in blokjes
1 eierdooier (heb ik niet gebruikt, want zwanger)

 

Bereidingswijze

 1. Smelt de roomboter in een soeppan. Voeg, als de boter gesmolten is, de bloem toe. Roer het mengsel goed door en laat even pruttelen, maar let wel op dat het niet bruin wordt.
 2. Voeg al roerend beetje bij beetje het water en daarna het sap van 2 sinaasappels en 2 bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
 3. Meng in een kommetje de kurkuma, mosterd en de eierdooier. Voeg daarna de slagroom toe.
 4. Haal de soep van het vuur, laat iets afkoelen en roer er dan het mosterdmengsel doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
 5. Grill ondertussen de kipfiletblokjes goudbruin en breng op smaak met peper en zout.
 6. Schil 2 sinaasappels met een scherp mes (zorg dat er geen wit meer aan zit) en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
 7. Serveer de soep met de sinaasappelpartjes en kipfiletblokjes. Garneer eventueel met fijngehakte bieslook.

Zonder de eierdooier smaakt de soep ook super lekker. Dus als het je tegenstaat om een eierdooier te gebruiken, of ben je zwanger, laat hem dan lekker weg. In plaats van de soep met sinaasappelpartjes te garneren (ik had gewoon geen zin in dat gepier om de velletjes van de sinaasappel af te pielen) kun je ook gewoon het sap van 3 sinaasappels toevoegen, of 4. Ik gebruikte er 3 en de smaak was top! Melle heeft ook ontzettend van de soep gesmuld, dus dat zegt ook genoeg. Deze is goedgekeurd!

No Comments

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.