Twentymom.nl
Lifestyle Persoonlijk

Stedentrip naar Valencia met een peuter

Half november zijn we met ons drieën op het vliegtuig gestapt naar de fijne Spaanse stad Valencia. Ja, dat durfden we wel, een stedentrip met een peuter van bijna 3. Liever met hem dan zonder hem zelfs! Want dit soort herinneringen maken we graag als gezin.

Nou bleek Valencia ook een uitstekend geschikte stad om met een bijna driejarige naartoe te gaan. Naast dat we ontzettend geluk hebben gehad met het warme weer in november, kent Valencia heel veel groen en leuke parkjes, een strand en het Oceanografico en bovendien is de stad zeer goed begaanbaar per fiets.

Valencia Tips

 • Turia Park – Aan de rand van het oude centrum van Valencia loopt het Turia Park, een langgerekt park van 9km lang gesitueerd in een drooggelegde rivierbedding. In het park liggen veel fiets- en wandelpaden dus je kunt hier ook heerlijk fietsen en wandelen. Vanuit het Turia Park wandel of fiets je zo naar het Ciudad de las Artes y Ciencias.
 • Fietsen – Valencia is een fietsstad in wording. De stad is nagenoeg vlak waardoor het ideaal is om jezelf per fiets te verplaatsen en er worden steeds meer fietspaden aangelegd. Wij waren er een lang weekend, maar doordat we twee dagen een fiets hebben gehuurd konden we veel meer zien van de stad dan wanneer we dit lopend hadden gedaan.
 • Ciudad de las Artes y Ciencias – Aan het einde van de drooggelegde rivierbedding ligt het Ciudad de las Artes y Ciencias waar je een wetenschapsmuseum (leuk om even naar binnen te gaan, er zijn o.a. dinosaurussen en een ruimtethema) een planetarium, een IMAX bioscoop, een aquarium (Oceanografico), het l’Umbracle en een kunstmuseum.
 • Oceanografico – Het Oceanografico is het grootste zee-aquarium van Europa waar je allerlei zee- en kustdieren zult vinden. Een leuk uitstapje met kinderen, maar ook zeker voor jezelf als volwassene aangezien je hier 40.000 dieren behorend tot 500 soorten zult kunnen zien.
 • l’Umbracle – Bij een bezoekje aan het Ciudad de las Artes y Ciencias is het leuk om even door het l’Umbracle te wandelen. Een waar paradijs van palmbomen en ander groen, met een mooi uitzicht op de moderne gebouwen van de wetenschapsstad.
 • Torres de Serrano – Deze torens waren onderdeel van de middeleeuwse stadsmuur en zijn een bezoekje waard. Je kunt met een trap gratis naar boven om even een glimp van de stad van bovenaf op te kunnen vangen. Voor Melle was het ook erg indrukwekkend, hij noemde de torens het zandkasteel!
 • Park Gulliver – Het Park Gulliver is een groot klim- en speelparadijs naar de hoofdpersoon uit Gullivers Travels en ligt in het Turia Park. Het is leuk om hier met kinderen even een kijkje te gaan nemen en even een paar glijbanen te nemen.
 • Mercado Central – Een typische Spaanse indoor markt is het Mercado Central en als je nog nooit een Spaanse markt hebt bezocht moet je hier zeker even naartoe. Het is een markt waar je de locals hun boodschappen ziet doen en waar je kennis maakt met Spaanse hammen en allerlei andere specialiteiten. Schrik niet van de varkenshoofden en gevilde konijnen!

Stedentrip met peuter

 • Zoek een stad uit met veel mogelijkheden om ook je kind(eren) te vermaken. Je hoeft er niet naar een ballorig of een McDonald’s om ze te entertainen, maar houd er wel rekening mee dat het bijna geen doen is om urenlang kunst te gaan bekijken in musea en alle kerken in de stad te bezoeken. Wij gingen bijvoorbeeld naar het Oceanografico, mede voor Melle,
 • Wees flexibel en laat je leiden. Moe is moe en dan zul je even moeten improviseren om ervoor te zorgen dat er geslapen kan worden. We hebben wel eens zitten dineren op Spaanse tijden met een slapende peuter op schoot. Verveeld is verveeld, je houdt ze niet de hele dag in een buggy of in een fietsstoeltje. Even uitrazen, slapen en het gewoon over je heen laten komen. Houd er dus ook rekening mee dat je misschien niet alles kunt zien wat je van tevoren had bedacht en maak geen te strakke planning.
 • Zorg voor afwisseling. Je hoeft geen entertainment programma in elkaar te draaien om je peuter te vermaken, maar voor ons en Melle was het heel fijn om verschillende dingen te combineren. Even een mooi plein bekijken onder het genot van een ijsje waar Melle ook even over het gras kon rennen, om daarna weer op de fiets te stappen naar andere bezienswaardigheden waar we weer stopten bij een plein met een grasveld en een fontein. Ga gewoon zitten en kijken, geniet van je kinderen die zich vermaken, snuif de sfeer van de stad op en eet een ijsje, een lekker stuk ham of een broodje Spaanse chorizo.
Plaza del Ayuntamiento valencia

Plaza del Ayuntamiento

Uitzicht op het Ciutat de les Arts i les Ciències vanuit het Turia Park

Parc Gulliver

Park Gulliver

Onderweg naar het Gulliver Park was er een man enorme bellen aan het blazen en kindjes renden eromheen. Dit trok Melle meer dan het speeltoestel, dus werd het bellen prikken en iets minder tijd in het Gulliver Park.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  The lemon kitchdn
  9 februari 2018 at 17:54

  wauw!! Ik ben nu in sicily

 • Reply
  Wanda
  10 februari 2018 at 12:56

  Valencia staat al jaren op mijn lijstje maar het is er nog steeds niet van gekomen. Door je foto’s krijg ik er nu helemaal zin in!

 • Reply
  Charlotte Dona
  12 februari 2018 at 10:32

  Ziet er prachtig uit, ik wil ook nog eens naar Valencia!

 • Reply
  chucky1012
  22 maart 2018 at 08:46

  Prachtig!
  Leuke tips.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.