Twentymom.nl
Baby Kleding Zwanger

Dit wil je hebben als je in verwachting bent van een meisje

En dan zie je weer twee strepen op je zwangerschapstest staan. Dat kan maar één ding betekenen, jij zit diezelfde dag nog op het internet te neuzen naar leuke babykleertjes, of je staat geheimzinnig te doen in een kledingwinkel tussen de babykleertjes in de hoop dat niemand je ziet. Shoppen! Helaas duurt het dan nog even voordat je weet of je een jongen of een meisje verwacht, maar mocht je al weten in verwachting te zijn van een meisje, dan zijn hier alvast wat leuke shoptips voor jouw kleine meid!

Het bekijken van meisjeskleding voelt bijna als vreemdgaan op de verkeerde afdeling, maar zolang we het geslacht nog niet weten moet je je opties open houden toch? En als we dan een meisje zouden mogen verwelkomen moet er natuurlijk sowieso een nieuwe kledingcollectie komen. Hoewel dat voor de eerste periode wel meevalt, als ik mijn moederende vriendinnen (met dochters) mag geloven. Ik hoor ze al roepen: ‘geen jurkjes! geen rokjes! die kruipen omhoog, het ziet er dan niet uit en je ziet er dan toch niks van!’ Oké, ik zal het proberen te onthouden. 😉

Maar het is nog best een opgave om nu ineens leuke meisjeskleertjes te vinden. Ik ben zo gewend aan een jongen dat ik merk dat ik alles te gezapig en te zoetig vindt. Misschien ben ik dan toch meer een boysmom? Gelukkig slaat niet alles zuurstokroze uit en is er toch ook een heleboel te koop wat wel – denk ik – mijn smaak is voor een meisje. Maar dat dacht ik bij Melle ook heel zeker te weten voor een jongetje, en bleken er ook wat miskopen tussen te zitten. Toch lijken de dingen die ik hierna ga delen op het eerste gezicht echt helemaal te gek voor een kleine meisjesbaby.

Voor een meisje zul je dit seizoen heel veel okergele en oudroze kleertjes kunnen vinden, naast alles wat wel zuurstokroze is. Oeps, ik moet mezelf er wel op betrappen dat ik meer leuk vind dan ik dacht. Op de meisjesafdelingen ging er een wereld voor me open. Van gebreide vestjes tot jurkjes en maillots, leuke t-shirts en rompers gecombineerd met leggings. Toffe sweaterdresses!
Als jij dit seizoen voor een meisje mag shoppen zul je hier echt je hart op kunnen halen. Bij Next kom je een combinatie van oudroze, lila, grijs en okergeel tegen, in een zowel wat stoerdere als schattige stijl. In deze webshop kan ik echt niet kiezen! En tegen de tijd dat wij weten of we een jongetje of een meisje verwachten is alles vast alweer uitverkocht.

Gebreid roze vestje: €16 – Gebreid okergeel vestje: €13 – Rasterjurkje: €13 (Next)

Giraffenjurkje: €10 – Maillot (set v. 3): €12 – Konijnenhansop: €34 (Next)

Jurkjes: €10, 13, €10 – Maillots: €12 (set v. 3) – Oker vestje: €13 – Roze vestje: €16 – Konijnenhansop: €34 (Next)

Ik liet al doorschemeren in de blogpost waar een leuke collectie jongenskleren te zien is, dat ik erg van gebreide vestjes houdt. Maar ook mag een berenpak, of in dit geval een konijnenpak echt niet missen in de garderobe van je baby. Voor Melle hadden we een wit berenpak die we in de kinderwagen gebruikten als jas. Een paar maten te groot zodat we hem er niet steeds in hoefden te proppen, maar hem er gewoon in konden leggen. Voor een meisje zou ik dat pakje zeker weer gebruiken, ware het niet dat deze baby in de zomer geboren wordt en het berenpakje van Melle dan net past, of net te klein is. Dus er moet een nieuwe komen! Voor een meisje is dit roze, wollige konijnenhansopje van Next toch echt helemaal het einde!

Set van 3 leggings: €12 – Set van 2 haarbandjes: €6 – Set van 3 pyjamas: €19 – Set van 2 shirts: €10 – Roze gebreid vestje: €16 – Set van 3 rompertjes: €13 – Gebreide trui met Konijn: €13 – Gebreide broek: €9 – Lila setje (trui, broekje, haarband): €13 (Next)

Een combinatie van stoere harde kleuren en roze, afgemaakt met leuke haarbandjes. En veel schattige lila pakjes met konijntjes erop afgebeeld.

Rompers (Prenatal): €4,99 p.s. (korte mouw) €5,49 p.s. (lange mouw) – Gestipt pakje (Noppies): €22,99

Truitje (Prenatal): €8,99 – Legging (Prenatal): €8,99 – Sweaterdress (Prenatal): €8,99 – Grijze Legging (Noppies): €9,99 – Setje (Noppies): €29,99

Prenatal heeft altijd een hele leuke collectie, genaamd Sweet Petit, waar momenteel erg weinig van verkrijgbaar is. Maar voor rompertjes, leuke leggings en lieve truitjes kun je er zeker altijd terecht.

T-shirt: €9,99 – Legging: €12,99 – Sweater: €19,99 – Gebreid boxpakje: €19,99 (H&M)

Okergeel pyjamasetje: €14,99 – Gebreid boxpakje met lama’s: €29,99 – Roze trui met hartjes: €9,99 – Romper met volants: €14,99 – Grijze legging: €12,99 (H&M)

In tegenstelling tot de jongensafdeling van H&M vond ik op de meisjesafdeling wel een aantal leuke kleertjes die in deze blogpost thuis horen. Hoewel ik een jongetje het boxpakje met de lama’s ook aan zou trekken, wat een leuke! In de tijd van Melle had je voor pasgeboren baby’s een heleboel leuke setjes en dat mis ik helaas nu wel een beetje in de winkel. Hopelijk zijn die te vinden in de zomercollectie!

Ik blijf voorlopig nog even tussen twee werelden zweven, want we moeten nog even geduld hebben voordat we te weten gaan komen of ik volledig los mag gaan op de meisjesafdeling, of dat we Melle’s oude collectie aan mogen vullen met wat nieuwe spulletjes voor baby2.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Tineke
  26 januari 2018 at 15:38

  Sowieso al die jurkjes! Ik denk dat mijn dochter bijna alleen maar jurkjes aan krijgt.
  Liefs

 • Reply
  chucky1012
  2 februari 2018 at 13:39

  Zo mooi en vooral jurkjes en all es met strikjes 😍

 • Reply
  Femke - thethingswelike.nl
  6 februari 2018 at 15:29

  Dol op de collectie van Next! Ik zat stiekem ook al te neuzen bij deze meisjescollectie en weg te dromen hoe het zou zijn als we een meisje krijgen. Ik ben niet van té zoete kleren maar vind bijvoorbeeld dat Okergele vestje bovenaan en het jurkje met de girafjes écht te lief! Een berenpak hadden wij ook voor onze Tijmen. Zo lief, een bruine. Kunnen we nu lekker weer gebruiken de eerste periode (tenzij t ineens een warme lente wordt!).

  • Reply
   Jennifer
   6 februari 2018 at 16:08

   Dat wegdromen herken ik wel! Het voelt bijna als vreemdgaan om voor een meisje te kijken, omdat ik al een zoon heb en gewoonlijk bij de jongenskleding kijk. Maar ik zou het me wel voor kunnen stellen, die leuke meidenkleertjes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.