Twentymom.nl
Zwanger

WIN: Zwangerschapssieraad naar keuze!

Een zwangerschapsketting kopen voor mezelf, daar heb ik nooit aan gedacht. Niet tijdens mijn eerste zwangerschap en ook nu niet. Ik ben van mezelf niet iemand die vaak sieraden draagt en als ik denk aan dingetjes die ik tijdens mijn zwangerschap wil kopen komt er een enorme lijst aan babyspullen in me op. Ook beangstigde het me dat er gezegd wordt dat de baby in stuit zou kunnen draaien, gelokt door het rammelende balletje, hoewel er even vaak ook gezegd wordt dat dit onzin is. Tijd om dit onder de loep te nemen!

Voordat ik mijn ketting van zwangerschapssieraden.nl ontving ben ik op zoek geweest naar informatie rondom de oorsprong en (on)veiligheid van de zwangerschapsketting, oftewel de bola. Dit is het rammelende balletje dat je draagt ter hoogte van je buik en wat daar over het algemeen van gezegd wordt is dat dit geluid vertrouwd en kalmerend kan worden voor de baby in je buik en dat dit doorwerkt tot na de geboorte.

Mexicaanse traditie

De traditie van het dragen van een rammelend belletje bij de babybuik vindt zijn oorsprong in Mexico. Daar geloven ze dat het dragen van een bola geluk, gezondheid, bescherming en voorspoed brengt voor zowel het kindje als de moeder. Een mooie gedachte en traditie die hedendaags wereldwijd wordt uitgedragen, hoewel veel zwangere vrouwen de zwangerschapsketting vooral als sieraad dragen om de zwangere buik te accentueren.

Stuitligging door bola, fabel of feit?

Regelmatig komt het ter sprake, of een bola nou wel verstandig is om te dragen. Als je het balletje te hoog op je buik zou dragen zou het ervoor zorgen dat je baby sneller in stuitligging gaat liggen omdat het dichtbij het geluid van het belletje wil zijn. Dit blijkt een fabeltje te zijn. Een bola zorgt er niet voor dat je baby sneller in stuit draait. Dit wordt ook gezegd door de SOV (Samenwerkende Opleiding Verloskunde) en het fabeltje werd ook ontkracht door de verloskundige die ik tijdens de zwangerschap van Melle had. Het is zelfs zo dat het geluid van het hart van de moeder het geluid is dat de baby in de buik het duidelijkst hoort. Als alle baby’s met hun hoofd naar het geluid zouden gaan liggen, dan zouden er veel meer baby’s in stuitligging geboren worden. Je kunt met een gerust hart een bola dragen tijdens je zwangerschap.

ProudMama via Zwangerschapssieraden.nl

Voor dit artikel werd ik benaderd door zwangerschapssieraden.nl voor het proberen van een zwangerschapssieraad en een winactie. Ik koos voor mezelf een mooie ketting van ProudMama met een bola eraan waarop twee voetjes zijn afgebeeld. Ik wilde een simpel zilveren sieraad in een neutrale kleur – want ik ken mezelf, anders draag ik het niet zo snel. Ook besloot ik uiteindelijk toch een bola aan een koord te willen in plaats van aan een ketting. Dit vond ik toch wat passender bij een sieraad dat je zo laag draagt.

Toen de ketting binnen kwam, netjes verpakt in een mooi zakje van Proud Mama, heb ik hem meteen om gedaan om de proef op de som te nemen. Ik was toen de twintigste zwangerschapsweek gepasseerd, dus ik was er vrij zeker van dat de baby nu geluiden van buiten af zou kunnen horen. Ik liep ermee door het huis en door de supermarkt om te ervaren of ik me niet als een koe in de Alpen zou voelen met een koe-bel om haar hals. Toegegeven, het was even wennen, maar ik vind het toch wel een leuk idee om zo’n ketting te dragen voor de baby. Ik merk verder wel dat ik het dragen van een ketting niet per se een toevoeging vind, maar dat ik het vooral leuk vind om met het balletje te rammelen als ik voel dat de baby wakker is terwijl ik bijvoorbeeld ‘s avonds op de bank zit. En daarnaast vind ik het inderdaad een mooie herinnering aan de intieme momentjes die je beleeft met je baby in je buik. Ik ben benieuwd of de baby na de geboorte er ook op reageert. De ketting zou ik dan bijvoorbeeld nog kunnen dragen tijdens borstvoedingsmomenten, of op kunnen hangen bij het bedje om gebruik te maken van het mogelijk kalmerende effect van het belletje.

Ik heb of wil geen zwangerschapssieraad, ben ik nu een slechte moeder?” Nee hoor! Allereerst is het natuurlijk een mooi cadeau aan jezelf en een herinnering aan je zwangerschap. Ten tweede zal je baby zoveel geluiden horen in de baarmoeder dat hij of zij de geborgenheid uit de baarmoeder daarin zal vinden. Ooit gehoord van baby’s die heerlijk kunnen slapen bij het geluid van de afzuigkap? Zo moet jouw hart ongeveer hebben geklonken voor de baby in je buik. Daarnaast hoor je ook vaak dat aanstaande ouders een muziekdoosje kopen tijdens de zwangerschap en die tegen de buik af laten spelen zodat de baby het liedje leert kennen. Ook dit kan de baby herinneren aan de geborgenheid van de baarmoeder. Geen nood aan de man dus, als je niet zo’n ketting draagt. Maar mocht je het nou wel leuk vinden om er een te hebben, dan moet je zeker even meedoen met de winactie!

Win: €25,- shoptegoed

Van de webshop zwangerschapssieraden.nl mag ik ook een tegoed van €25,- weggeven om te besteden aan een mooie zwangerschapsketting, of een ander mama-sieraad. Ze hebben bijvoorbeeld ook armbanden, mocht een bola niks voor je zijn. Je kunt deelnemen aan de winactie door het volgende te doen:

 • Like de Twentymom.nl facebookpagina
 • Laat mij weten in de reacties hieronder welke ketting (of armband) je van het shoptegoed zou willen kopen. Je kunt het aanbod bekijken op de site van zwangerschapssieraden.nl. Zorg dat je een geldig e-mail adres invult in het daarvoor bestemde vakje, zodat ik via dat e-mail adres contact met je op kan nemen.
  Als je niet voor jezelf meedoet, maar voor bijvoorbeeld een zwangere vriendin, dan mag dat natuurlijk ook! Super leuk om zo’n mooie ketting cadeau te doen!

De winactie loopt tot 29 maart, 23:59 uur. Ik zal de winnaar persoonlijk, via de mail, benaderen. Good luck!

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  chucky1012
  22 maart 2018 at 08:36

  Leuke actie!
  Prachtig en zo apart.
  Je fb.pag. like ik.
  De https://www.zwangerschapssieraden.nl/zwangerschapskettingen/proud-mama-babybel-jasseron-roze-hart is zo mooi en als ik win zou ik die heel graag shoppen van het shoptegoed.

  Fb.: Ike Hassankhan

  Xoxo

 • Reply
  Kelly
  22 maart 2018 at 09:21

  Dag Jennifer. Superleuk om al je ervaringen te lezen. En ik herken ook echt wel dingen van ‘ojaa’ en vind het ook erg leuk om te lezen hoe je zoontje erbij betrokken is:). Ik ben nu zwanger van mijn eerste kindje, momenteel ruim 24wk. Super trots en gelukkig. Als sieraad zou ik de volgende uitkiezen: https://www.zwangerschapssieraden.nl/zwangerschapskettingen/babybel-basic-roze-voetjes ; dit om een herinnering en iets speciaals te dragen voor mn toekomstige dochter. Zelf was ik ook wel sceptisch over zo’n sieraad, maar ook erg nieuwsgierig. Dus vandaar dat ik toch een poging waag en een reactie plaats! Toch de moeite waard om het anders alsnog zelf te kopen :). Geniet van je zwangerschap! 🙂

 • Reply
  Kelly
  22 maart 2018 at 09:40

  Dag Jennifer. Superleuk om je ervaringen te lezen, ook leerzaam en ook herkenbaar. Ik ben momenteel zwanger van mijn eerste kindje, 24wk momenteel. Begin juli uitgerekend :). Heeel spannend maar ook superleuk, en vooral veel trots en blijdschap voel ik. Ondanks hobbels tijdens de zwangerschap. Zo’n sieraad lijkt me een leuke herinnering aan de zwangerschap. Hierover ook vaak getwijfeld en ook wat sceptisch in geweest. Maar een poging wagen is altijd leuk. Ik zou de volgende uitkiezen: https://www.zwangerschapssieraden.nl/zwangerschapskettingen/babybel-basic-roze-voetjes

 • Reply
  Silke
  22 maart 2018 at 10:17

  Ik zou de baby basic Bell met voetjes bestellen. Stoer, neutraal en past overal bij.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.