Twentymom.nl
Zwanger Zwangerschap

Zwanger: 15 weken

De weken sinds de termijnecho kruipen weer voorbij doordat we uitkijken naar de echo waarbij we het geslacht van ons kindje mogen ontdekken, maar anderzijds zegt het aantal weken op de zwangerschapsteller iets anders. De zestiende zwangerschapsweek, waarin ik 15 weken zwanger was, is alweer voorbij en het duurt nog maar een maand voordat de helft van deze zwangerschap er alweer op zit!

Ongeduld

Sinds ik me wat beter voel kan het me allemaal niet snel genoeg gaan. Ik wil weten of we een tweede zoon krijgen, of dat we ditmaal een dochter zullen krijgen. Ik wil de babykleertjes van Melle uitzoeken en een commode inrichten. Ik wil kinderwagens kijken en een babydekentje en babyspeelgoed haken. Maar wel pas allemaal als we het geslacht weten zodat ik weet welke kleurtjes wol en katoen ik moet kopen en wat voor speelgoed ik dan ga haken. Voor een jongetje en een meisje heb ik lijstjes gemaakt en patroontjes verzameld van dingen die ik wil maken en ik kan niet wachten om te beginnen. Ik check regelmatig marktplaats en houd strak in de gaten wat mijn vriendinnen voor babykleertjes verkopen om te zien of mijn favoriete items voor een jongen dan wel een meid nog niet verkocht waren zodat ik onmiddellijk mijn slag kan slaan op het moment dat erop geboden zou worden. Het is zelfs zo dat ik soms in winkels foto’s maak van kleertjes die ik leuk vind voor een jongen of een meisje, zodat mijn zwangerschapsbrein en ik het onthouden. Ik ben ongeduldig en niet zo’n beetje ook.

Babydozen

Deze week hebben we ook de Blije Doos van Prénatal en de Zwangerbox van Ouders van Nu en Etos in huis gehaald, en er zitten uiteraard weer erg leuke dingetjes in. Ik laat de speentjes door mijn handen gaan en aanschouw het pak luiertjes maat 1 waarvan de baby er ongetwijfeld in zijn of haar eerste uren er één van zal dragen. DIT MOET IN EEN COMMODE is wat mijn hormonen me nogmaals bevelen en het giert door mijn lijf. Maar de spulletjes gaan nog even weer terug in de dozen.

Zwangerschapskleding

Mijn broeken (die vrijwel allemaal een high waist hebben) pas ik al een tijdje niet meer, wat ik al weken oplos door jurkjes te dragen. Maar ik was het wel een beetje flauw en wilde ook gewoon weer een keer een broek aan. Dus ik liet zeven kilo kleren bezorgen van de H&M zodat ik rustig thuis in mijn eigen woonkamer uitgebreid kon passen (om vervolgens bijna alles weer terug te sturen). Maar ik heb nu wel twee fijne broeken die goed passen en fijn zitten en een paar shirts waar ik de komende maanden vast weer mee vooruit kan. Heerlijk is dat, als je nog niet uitgebreid voor de baby kunt shoppen om het dan maar even voor jezelf te doen.

Toch weer misselijk

De misselijkheid is een ruime week zeer minimaal geweest maar komt helaas toch de kop weer opsteken. Het komt ook weer zover dat ik me weer achterstevoren voor de toiletpot bevind. Het is lang niet zo erg als het geweest was (sterker nog dit was een eenmalige escapade) want de misselijkheid is ‘s ochtends ook vrij snel weer onder controle. Maar dat spugen had wel weg mogen blijven.

Controle bij de verloskundige

Woensdagavond ben ik bij de verloskundige geweest voor een controle en heb ik het hartje voor het eerst gehoord. Ik krijg dagelijks de bevestiging dat de baby het doet, maar het horen van het hartje is toch weer een bijzonder moment. Het was jammer dat ik alleen was (en ik vergeten was om een opname te maken met mijn telefoon voor de mannen thuis), maar het zal hopelijk de komende weken niet de enige en laatste keer zijn dat we mogen luisteren.

Mosterdsoep

Tijdens de weekboodschappen op zaterdag in de grote Albert Heijn heb ik een bakje mosterd-sinaasappelsoep geproefd die werkelijk waar zo ongelooflijk lekker was dat er geen dag voorbij is gegaan zonder dat ik aan die soep heb gedacht. Ik had het recept meegenomen zodat ik het thuis nog een keer kon maken en dat heb ik natuurlijk meteen gedaan. Het recept heb ik vorige week ook al gedeeld en dit is het verhaal erachter. Ik heb gewoon een ontzettende craving naar die mosterdsoep!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.