Twentymom.nl
Zwanger Zwangerschap

Zwanger: 17 weken

De 18e zwangerschapsweek is er een die van mij niet de boekjes in hoeft. Ik had weer een virus te pakken waar ik flink ziek van ben geweest en ik had er flink de balen in. Dat ik goed ziek ben geweest is ook de reden van de vertraging van deze update, en het uitblijven van andere blogposts. Maar ondanks dat het niet een week voor in de boekjes was, kan een weekverslag natuurlijk niet ontbreken voor het archief, dus bij dezen.

Babyshoppen

Nadat we vorige week het geslacht van uk te weten zijn gekomen wilden we wilde ik heel graag naar de babywinkels om te shoppen. Dat werd vooral shoppen met onze ogen. Wat kan een bezoekje aan de Prénatal, Babypark en Babydump overweldigend zijn! In eerste instantie gingen we erheen om te bepalen wat voor grote spullen we graag willen aanschaffen en om te kijken wat er allemaal voor keuzes zijn. Inmiddels hebben we een mooi lijstje gemaakt en onze smaak en wensen uitgesproken naar elkaar zodat we vanaf nu concrete aankopen kunnen doen. We kwamen uiteindelijk thuis met twee knuffels die Melle en wij voor de kleine hebben uitgezocht (één van Melle en één van ons), want over de grotere aankopen wil je toch even langer nadenken. En bovendien werd ik heel hard uit de kledingrekken mee naar buiten getrokken door twee hongerige mannen.

Ziek, zieker, ziekst

Het houdt helaas niet op en ik heb duidelijk het verkeerde seizoen uitgekozen om mijn eerste (en begin van het tweede trimester) in door te brengen. Alweer ben ik ziek en niet zo’n beetje ook. Het begint met koorts en een ontzettende hoofdpijn en eindigt in een zware verkoudheid en een ontsteking ergens in mijn luchtwegen waar ik een antibioticakuur voor heb gekregen. Ook Melle is deze week ziek en samen liggen we de hele week tegen elkaar aan te hoesten op de bank. Ik had er echt flink de balen in dat ik alweer zo ziek werd, want op deze manier is de zwangerschap nog niet erg leuk geweest.  Door het vele hoesten heb ik ook erg veel harde en pijnlijke buiken gehad, mijn blaas doet ook erg pijn van het hoesten en het gewicht van de baby die er ook nog eens flink op te keer gaat en de hoofdpijn die 6 dagen non-stop aanwezig is geweest is erg zwaar. Uiteindelijk kwam er nog obstipatie bij door het weinige eten wat ik binnenkreeg. Mijn bingokaart was weer vol. Inmiddels ben ik halverwege de antibioticakuur en lijkt het nu goed aan te slaan en begin ik goed op te knappen. Ik hoop dat ik de rest van dit griepseizoen gespaard blijf.

Hormonen

Bij vlagen voel ik me ontzettend hormonaal. Ik baal ten eerste van hoe het allemaal tot nu toe verlopen is en ik nog niet erg van deze zwangerschap heb kunnen genieten en dat de helft er alweer bijna op zit. Het gaat zo’n tweede keer allemaal mogelijk nog veel sneller voorbij en ik had ook zo gehoopt dat het dit keer allemaal iets meer rozengeur en maneschijn zou zijn. Soms dan voel ik me ook niet helemaal mezelf, om het even heel vaag te omschrijven, en merk ik dat de hormonen een loopje met me nemen. Achteraf denk ik dan “jezus Jen, calm your tits!” of voel ik op dat moment al dat ik ontzettend hormonaal reageer. Deze week werd het doordat ik ziek was nog eens extra versterkt. Maar sommige dingen kan ik op dit moment gewoon erg slecht hebben en dan heb ik zin om heel hard te gaan gillen, óf een potje te janken. En ik vind mezelf soms doodvermoeiend.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.