Twentymom.nl
Zwanger Zwangerschap

Zwanger: 18 weken

Nadat de antibiotica in huis was knapte ik de afgelopen week gelukkig flink op. Qua zwangerschap gaat het hartstikke goed en nu hoop ik ook dat mijn eigen gezondheid stabiel wil blijven. Met enkel nog wat hoesten is de week afgesloten en dat is gelukkig goed te doen.

Van binnen en … buiten!

In de boekjes lees je vaak dat de kans groot is wanneer je 18 weken zwanger bent je de baby voor het eerst zult voelen schoppen. De baby voel ik al wekenlang sporadisch op de dag, maar vanaf de dag dat ik 18 weken zwanger ben deelt de baby ineens ferme trappen uit. Inmiddels voel ik de baby ook van buiten duidelijk schoppen! Ik ben er natuurlijk de hele dag bij en het is deze week dan ook de uitdaging om Reinoud (en Melle) op het juiste moment te laten voelen. Regelmatig krijg ik dan ook de vraag of de baby wakker is, en dan komt er weer een hand. Ik moet wel een beetje lachen om de volgende tekst die ik lees in mijn zwangerschapsapp:

“het voelt nu nog of je baby zachtjes aan de binnenkant van je buik aait”

want inmiddels wordt er flink hard getrapt. Dit heeft echt NIKS weg van zachte aaitjes aan de binnenkant van mijn buik, zoals ik het inderdaad wel van Melle herinner. En als dat het wel had moeten zijn dan maak ik mijn borst nat voor wat er komen gaat. Ik wijt het ook aan de achterliggende placenta die nu geen stootkussen vormt voor mijn buikwand. De bewegingen zijn echt heel erg goed voelbaar en de schopjes dus ook al heel duidelijk van de buitenkant.

Gender reveal!

Vorige week vertelde ik al dat ik ontzettend hormonaal was (ben) doordat het allemaal niet zo leuk en soepel verloopt en om deze reden wilde ik graag iets leuks doen gerelateerd aan de zwangerschap. En daarom bedacht ik dat ik een gender reveal wilde doen voor een select groepje familie. Wat er vorige week gebeurde – ik werd weer flink ziek – gooide een beetje roet in het eten. De taart heb ik letterlijk drie tellen voordat de deurbel ging af kunnen maken en de echte voorpret ervan heb ik niet gehad. Het voelde als een moetje om met flinke hoofdpijn in de keuken te moeten staan en ik was ook niet in staat om bij de feestwinkel wat leuke versiering te halen. Gelukkig was het wel ontzettend leuk om het op deze manier bekend te maken dat we een ……. krijgen en toch even wat leuks beleefd te hebben in zo’n rottijd.
Oké oké, morgen ga ik het ook online bekend maken! Voor de nog onwetenden: ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat wat jij denkt dat we krijgen: een jongen of een meisje! 

Negenmaandenbeurs

Gelukkig knapte ik deze week zienderogen op en was ik net op tijd weer beter om toch naar de Negenmaandenbeurs te kunnen gaan. Ik had er zo naar uitgekeken om met vriendinnen (en dit keer dan ook zelf zwanger) lekker de hele dag rond te dwalen tussen de babyspullen en hysterische vrouwen met trolleys. Uiteindelijk was het gigantisch overweldigend om tussen al die leuke merken iets leuks voor de baby uit te kiezen, en kwam ik met (slechts) twee hele leuke rompertjes thuis. Bij een aantal merken was het zo’n strijd om leuke pakjes in de kleine maatjes te bemachtigen en vervolgens vast te houden, dat ik super chagrijnig de kleertjes die ik wel in mijn handen heb kunnen houden teruggemikt heb in de bak. Ik kon toch geen keuzes maken en had geen zin om strijd te voeren over kleertjes met andere zwangere hormoonbommetjes. Wat een hectiek en hysterie! Gelukkig ben ik de betreffende dingetjes allang vergeten, er is toch zoveel leuks te koop, en het uitgebreid shoppen houd ik dan nog een keer tegoed.

Na deze drukke dag op de beurs heb ik vrijdag echt ontzettend moeten bijkomen. Ik had weer knallende hoofdpijn en stiekem toch ook een beetje last van mijn bekken. Een rustdag deed gelukkig wonderen en zo gingen we vrij kwaaltjesloos het weekend weer in, op naar week 19.

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Patries
  26 februari 2018 at 20:47

  Hopen dat je gezondheid nu goed blijft!
  Je maakt er wel een cliffhanger van of jullie een zoon of dochter krijgen 🙂
  Ik denk dat het een meisje is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.