Twentymom.nl
Zwanger Zwangerschap

Zwanger: 21 weken

Juli klinkt nog zo ver weg, maar de realiteit is dat het nog maar vier kleine maanden duurt voordat het zo ver is. De weken liegen er ook niet om en we zijn de helft alweer ruim gepasseerd. Tijd voor wat meer onrust in de tent, zullen mijn hormonen wel gedacht hebben. Het gaat dit keer zo enorm snel, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Gelukkig is het nu grotendeels wel genieten geblazen, van de kleine drukke jongen in mijn buik. Melle vindt nu toch ook wel dat ik een dikke buik heb en komt ook steeds vaker uit zichzelf naar mij toe om met zijn broertje te praten. Deze fijne zwangere weken kunnen me niet lang genoeg duren terwijl de tijd vliegt, maar we kijken er toch ook ontzettend naar uit dat hij er straks is.

Pre-babygewicht

Het heeft even mogen duren voordat de zwangerschap ook op de weegschaal zichtbaar zou worden. In de eerste weken ben ik wat afgevallen door de misselijkheid en het overgeven en daarna heb ik er nog twee flinke griepjes en een luchtweginfectie plus antibiotica achteraan gehad. Daardoor zijn er wat kilo’s afgevlogen die inmiddels weer terug zijn. Ik ben weer op mijn pre-baby gewicht en dat heeft even mogen duren.

Meer energie

Die griep en tenslotte de antibiotica hebben er wel ingehakt. Ik merk altijd wel nadat ik een antibioticakuur heb gehad dat die zijn aanslag op mijn lichaam maakt. En dat was dit keer niks anders. Deze week heb ik weer wat meer energie. Ik slenter een dag met Melle door de stad, op zoek naar paasversiering voor in de paastakken, opruimbakken voor in de uitgeruimde inbouwkast (nesteldrang hè) en nieuwe schoentjes voor meneer. Heerlijk zo’n uitstapje, maar diezelfde avond en de dag erna mag ik het bekopen met bekkenklachten. De nieuwe energie moet ik dus nog wat beter gaan doseren zodat ik niet weer in de kreukels lig. Verder komt dat pepertje in m’n reet wel goed van pas voor de komende maanden. Er moet nog zoveel gebeuren!

Babyproof

Met nog ruim vier maanden te gaan tot de uitgerekende datum zou je kunnen stellen dat er nog genoeg tijd is om in huis alles klaar te maken voor de baby. De hormonen gieren echter door mijn lijf en er moest gewoon iets gebeuren. Al een tijdje kijken we regelmatig op marktplaats of er iets leuks voorbij komt als een commode, maar kwamen we steeds niet tot een koop. Deze week hadden we wel geluk en tikten we een mooie commode op de kop voor een fijn prijsje. Dat doet mijn nesteldrang goed, want dat betekent dat er eindelijk stappen gezet worden en niet alles weer op de laatste weken aan hoeft te komen. Het geeft al behoorlijk veel rust dat nu ik nog redelijk mobiel ben we dingen ondernemen om het huis babyproof te maken. Drie jaar geleden hing het laatste babywasje bijvoorbeeld nog te drogen op de waslijn op de dag van de bevalling, die chaos niet weer!

Lijstjes

En naast dat alles klaargemaakt moet worden voor de komst van de kleine jongen heb ik ook nog wat andere dingetjes die ik wil doen voordat hij er is. Ik heb dit keer maar lijstjes gemaakt, want bij Melle wilde ik uiteindelijk zoveel dat ik niet wist waar ik moest beginnen. Ik heb een lijstje met dingetjes die ik nog wil haken of breien. Ik heb me voorgenomen dat de baby bijvoorbeeld net als Melle ook een gehaakte deken krijgt voor zichzelf, maar ik ben nog niet helemaal uit over de kleuren en het patroon. De lijst bevat verder wel wat meer concretere dingen, en er zijn er zelfs al een paar klaar. Een zelfde lijstje heb ik voor projectjes die ik op de naaimachine wil maken. Deze week maakte ik al een legging uit een stukje stof dat ik had gekocht om te oefenen (ik ben namelijk nog niet zo ervaren), maar ik ben uiteindelijk van plan om nog wat leukere stofjes uit te zoeken om zelf wat kleertjes van te maken en nog wat andere accessoires. En daarnaast zijn er nog wat dingen die we nodig hebben die ik niet zelf kan maken, maar nog wel moeten worden aangeschaft. Ik zal binnenkort deze lijstjes eens delen, want bij een tweede heb je natuurlijk nog veel wel in huis, maar blijf je dingen tegenkomen die je niet hebt en toch wel nodig hebt.

Babynamen

Hoewel baby nu de werknaam “Broertje” draagt zou het natuurlijk fijn zijn dat hij binnen drie dagen na zijn geboorte aangegeven kan worden bij de gemeente onder de naam die hij daadwerkelijk zijn hele leven zal gaan dragen. De babynamen laten me dan ook niet los. Ik heb met geen enkele naam de klik zoals we die bij Melle wel hadden, niks haalt het meer bij zijn naam. Ik installeer zelfs een app waarbij je babynamen kunt swipen à la Tinder om mezelf toch te dwingen een lijstje op te stellen met namen waar ik niet meteen grote afkeer voel. Maar het blijft lastig! Ik ben zo bang dat ik een soort “tweede keus” gevoel bij de naam zal hebben en wil zo blanco mogelijk een keuze maken. Naamsuggesties zijn dan ook welkom, wie weet komen we op deze manier iets leuks tegen!

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Laura
  19 maart 2018 at 14:44

  Melle én Teun, Pim, Guus, Cas, Jop, Job, Jip..
  Jongensnamen zijn lastig. En dan nog passend ook.. Succes!

 • Reply
  nicole
  20 maart 2018 at 10:31

  Leuk om te lezen hoe de nesteldrang toeslaat. Dat is een prima fenomeen, waar je best aan mag toegeven.

 • Reply
  Daisy
  20 maart 2018 at 11:02

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wij krijgen weer een meisje en daar moesten we nog een naam voor verzinnen. Jongensnaam hadden we al. Toch ga ik hem niet delen. 🙂 Je weet immers maar nooit.
  Heb je trouwens al een mooi zwangerschapssieraad? Je kan er op mijn blog nu een winnen. 😉

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  20 maart 2018 at 11:14

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap 🙂

 • Reply
  Jessica J.
  20 maart 2018 at 11:22

  Gefeliciteerd! Vervelend dat je zo ziek was, maar gelukkig ben je nu alweer beter en heb je terug wat meer energie. Geniet van de rest van je zwangerschap en natuurlijk van je kleine wondertje eens hij geboren is. 🙂

 • Reply
  Felice
  20 maart 2018 at 19:55

  In de eerste plaats gefeliciteerd! Fijn dat je de zaken een beetje op orde kan krijgen.
  Jongensnamen zijn altijd moeilijk. OP mij forum heb ik er ik weet niet hoeveel verzameld!

 • Reply
  Amina
  20 maart 2018 at 21:21

  Jeetje, wat heb je het te pakken gehad. Ik weet hoe het voelt om griep en luchtweginfecties te hebben. En die zijn zonder zwanger te zijn al niet mis. Goed dat je er weer zo goed als bovenop bent. En wat namen betreft: misschien een karakter in een film of serie die je mooi vindt? Ik kan je denk ik niet helpen, want ik ben van Mila, Lara, Carrie en Quinn…dat soort namen…uit games en series 😉 Heel veel succes met die laatste maanden! xxx

 • Reply
  chucky1012
  22 maart 2018 at 08:42

  Gefeliciteerd en o zo vervelend dat je zo erg ziek was!

 • Reply
  Xarifa
  22 maart 2018 at 12:12

  De naam kiezen lijkt mij echt heel lastig

 • Reply
  Daniëlla
  28 maart 2018 at 00:22

  Pffoe, jongensnamen vind ik zo lastig… Ik was dan ook blij dat ik een meisje kreeg, want op het lijstje stonden 23 meisjesnamen en maar 2 jongensnamen. En over die 2 had ik ook nog zo m’n twijfels, haha! Succes met het vinden van de naam en geniet van je zwangerschap. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.