Twentymom.nl
Zwanger Zwangerschap

Zwanger: 22 weken

Het lijkt gisteren dat ik over de vorige zwangerschapsweek schreef, maar we zijn inmiddels weer een week verder. Opnieuw een week zonder controles bij de verloskundige of andere grote ontwikkelingen en die vliegen voorbij voor ik het door heb. Ook is het gek dat we de afgelopen tijd vrijwel iedere vier weken een echo hebben gehad en dat dit patroon nu doorbroken wordt. Het is voor mijn gevoel alweer zo lang geleden dat we hem hebben kunnen zien en stiekem zou ik best even weer willen gluren om te zien wat die kleine drukke baby allemaal aan het doen is.

Lichamelijk wat zwaarder

Ondanks dat ik me momenteel over het algemeen erg goed voel merk ik wel dat het lichamelijk wat zwaarder begint te worden. De was uit de wasmachine halen doe ik maar zittend op een krukje, de wasmand moet tijdens het ophangen van de was op de tafel staan zodat ik ook niet steeds hoef te bukken en na een rondje spelen op de grond met Melle heb ik het gevoel alsof ik als een hangbuikzwijn kruipend naar de bank moet om me daar weer omhoog te hijsen. Terwijl ik in werkelijkheid nog wel op een fatsoenlijke manier overeind kan komen, maar toch ga ik merken dat het allemaal wat zwaarder wordt. Het is duidelijk dat de eerste weken zijn tol hebben geëist en dat mijn lijf niet meer zo fit is. Als ik mijn grenzen over ga mag ik dat vaak met een dag of twee rugpijn en bekkenpijn bekopen. Desondanks is het nu prima te doen en teken ik ervoor als het de komende weken zo mag blijven.

Toch een beetje minder magie

De weken tijdens deze zwangerschap vliegen echt voorbij en hoewel ik er ontzettend veel zin in heb om straks in de zomer ons tweede jongetje aan ons gezin toe te voegen bekruipt het me toch een beetje. Juli klinkt nog zo ver weg, maar tegelijkertijd klinken nog 4 maanden nog zo kort en klinkt 22 weken zwanger alsof ik er al een olifantendracht op heb zitten en het er alweer bijna op zit. Ik moet er toch aan toe geven dat zo’n tweede zwangerschap toch een beetje minder magisch is dan de eerste. Waar ik Melle’s profieltje van de 20 weken echo kon uittekenen probeer ik me nu heel hard te herinneren hoe het profieltje van baby2 er ook alweer uit zag (al vond ik stiekem die echo ook minder duidelijk dan die van Melle en lag baby2 er een beetje lastig voor om een goed shot te krijgen van zijn profieltje). En als ik met Melle op de bank lig te knuffelen vervloek ik mijn buik af en toe een beetje omdat het niet meer comfortabel is om Melle op zijn buik bovenop mij te laten liggen. En als ik weer een loeiharde trap krijg dan vraag ik me af hoe lang ik dit nog leuk ga vinden terwijl ik de trappen van Melle tegen m’n ribben (oh my, die moeten nu nog komen) lachend opving. En kan ik wel janken als hij me ‘s nachts wakker houdt met zijn getrap en gedraai omdat ik gewoon wil slapen. De roze wolk is een stuk minder, en dat is oké, want ik weet van vriendinnen dat zij precies hetzelfde hebben ervaren bij een tweede (of volgende) zwangerschap. Maar ik wil wel proberen om deze weken iets bewuster in me op te nemen en iets meer stil te staan bij de zwangerschap, omdat deze laatste weken van het tweede trimester vaak toch wel de fijnste weken zijn van de zwangerschap.

Kieskeurig

De commode staat en dat voelt heel fijn. Afgelopen week heb ik de kleertjes in de commode gelegd zodat ze geen stof meer liggen te vangen in de woonkamer. En het geeft ook wat meer overzicht en kan ik beter zien wat we hebben. En bovendien kan ik nu ook beginnen met het uitzoeken van Melles oude kleertjes. Dit heb ik een poosje geleden ook al eens gedaan en toen zijn er een heleboel vieze vergeelde kleertjes weggegaan, maar nu moet er nog een tweede selectie overheen om te kijken wat we voor deze zomerbaby (versus Melle de winterbaby) nog kunnen hergebruiken. En dan kan ik de collectie nog aanvullen met wat kleertjes die ik nog graag wil kopen omdat het leuke kleertjes zijn. Hier en daar heb ik wel wat leuke dingetjes gekocht, zowel nieuw als tweedehands, maar ik ben nog steeds ontzettend kieskeurig en ik heb nog steeds geen bestelling gedaan met de kleertjes die ik al weken op het oog heb. Ik wil leuke setjes en tegelijkertijd vind ik het moeilijk om te bepalen welke maat ik nodig heb omdat nog niet alles is uitgezocht. Telkens als ik eraan denk twijfel ik tussen maatje 50 of 56, want misschien duurt het een week voordat de baby uit maat 50 is gegroeid. Of toch een 62 want het zou ook leuk staan bij dat ene broekje met dat vestje erover voor in de herfst. En tegelijk weet ik van Melle dat bepaalde kleertjes die ik vooraf erg leuk vond hem voor geen meter stonden. Ik ben wat kieskeurig en kan maar moeilijk keuzes maken over zoiets simpels als kleertjes, terwijl ik ontzettend veel zin heb om even flink te shoppen voor ons tweede jongetje.

Op naar week 23!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.