Twentymom.nl
Zwanger Zwangerschap

Zwanger: 23 weken

Weer is er een week voorbij waarin ik kan zeggen dat het goed gaat! Ik voel me goed en heb eigenlijk niks te klagen. Het is de tweede keer lichamelijk allemaal wel wat zwaarder, maar het is nu nog steeds goed te doen. De baby is ook ontzettend actief en voel ik dagelijks meerdere malen trappelen, schuiven, beuken en zwemmen in mijn buik. De bewegingen zijn inmiddels ook goed zichtbaar van de buitenkant en het trappen van de baby kan ook al behoorlijk pijn doen.

Zwemmen

Heel spontaan besloten we naar het zwembad te gaan en terwijl Melle juichend in de gang stond met zijn zwembroek te zwaaien stond ik iets minder juichend met een toch wel erg klein geworden bikini in mijn hand. Shit, dit gaat niet erg smaakvol zijn voor mijn medezwemmers. Daar hadden we even niet aan gedacht. Al snel vond ik de bikini die ik droeg in de eerste maanden van Melles leven toen de melkfabriek nog volop in productie was en gelukkig zag dat er een stuk beter uit. Ik vond het nog wel een drempel om met zo’n bolle buik in een bikini te gaan zwemmen en had het idee dat een badpak beter zou passen bij een zwangere buik. Maar eigenlijk had ik er uiteindelijk wel een beetje lak aan en wilde ik gewoon een paar uurtjes lekker zwemmen met de jongens.

Verloskundige

Er stond deze week weer een maandelijkse check bij de verloskundige in de agenda, de laatste, want vanaf nu zullen ze iedere twee weken plaatsvinden. Dat is voor mij iets aan de vroege kant, maar doordat ik als laatste van mijn centering pregnancy groep ben uitgerekend, ruim een maand na de eerste, zie ik de verloskundige over twee weken alweer. De keuring kwamen we dit keer weer goed door en de groei van de baarmoeder ligt mooi op schema. Bij 23 weken ligt de bovenkant van de baarmoeder ongeveer op navelhoogte en daar kwamen we precies op uit.

Baby erkennen

Zoals we ook bij Melle hebben moeten doen, moest ook deze baby erkend worden bij de gemeente. Dat deden we afgelopen week. Nog even op de valreep voordat de baby voor de medische wereld levensvatbaar is. Na een paar krabbeltjes was het al gepiept. Dan kan onze zoon tenminste worden aangegeven onder de goede achternaam zonder dat ik pas bevallen en in de kreukels mee moet naar het gemeentehuis.

Geshopt voor baby met Melle

Van Sinterklaas had ik nog een cadeaukaart liggen die ik bewust had bewaard om van te shoppen voor de baby en Melle was de gelukkige die mee mocht. Kieskeurig gaf hij zijn mening over de kleertjes die ik uit de rekken toverde, “die vind ik niet mooi voor baby mama!” terwijl hij zelf ook dingen uitzocht en zijn fantasie de vrije loop liet. Stond hij het ene moment weer met een jurkje in zijn handen en het andere moment liep hij met een knuffeltje te helikopteren boven zijn hoofd. Die laatste moest dan ook mee: “dan kan ik zo en zo en zo met mijn broertje spelen!” waren de woorden die mij overtuigden om ook het knuffeltje af te rekenen. Ook in de stoffenwinkel probeerde hij me te overtuigen van een stofje die hij echt heel leuk vond. Het is zo leuk om hem ook deelgenoot te maken van de voorpret en te zien hoe hij zich aan het inleven is in de toekomst met zijn broertje die hem te wachten staat. Ik zie hem al met die gekke knuffel voor de baby staan, terwijl die op den duur schaterend naar zijn grote broer ligt te kijken. Of dat hij ‘s ochtends helpt met kiezen van kleertjes voor zijn broertje en dan vol overtuiging kiest voor een broekje dat hij zelf in de winkel heeft uitgezocht.

We hebben er allemaal zin in, maar we broeden graag nog even een paar maanden verder!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.