Twentymom.nl
Zwanger Zwangerschap

Zwanger: 24 weken

Een mooie mijlpaal in de zwangerschap vind ik toch wel de 24-weken grens. Dit is het termijn waarop de baby levensvatbaar is en de artsen zullen handelen wanneer de baby te vroeg ter wereld komt. De reis naar de uitgerekende datum is nog behoorlijk lang en hoop ik natuurlijk mee te maken tot een veilig termijn waarop de baby zichzelf kan redden buiten de baarmoeder. Maar het is toch een prettig besef dat we al een behoorlijk eind op weg zijn.

Veel harde buiken

Deze week werd ik helaas wel getrakteerd op veel harde buiken. Het was zeker een kwestie van lichamelijk teveel gevraagd te hebben. Stofzuigen, achter mijn peuter Balorig door, boodschappen doen en de was in een halve dag was gewoon niet zo slim. Een rondje Action voor twee grote flessen wasmiddel en een dwarse peuter die zichzelf verliest op de knutselafdeling tussen de minionstickers die je bij kop en kont de winkel uit moet tillen zijn evenmin handig. Dit soort acties hebben dus harde buiken als gevolg en de ene keer gaan ze sneller weg dan de andere keer.

Nu voel ik me écht zwanger

Ik heb mezelf wel eens afgevraagd op welk punt in de zwangerschap ik me écht zwanger zou voelen. Je weet wel, dat je moeite krijgt met het aantrekken van je schoenen en het strikken van je veters. Dat je buik echt in de weg zit bij het bukken en je hoognodig je been- en bilspieren moet gaan trainen voor de squats die je zult gaan maken om dingen van de grond op te kunnen rapen. Ik geloof dat ik deze week op dat punt ben gekomen. Naast die harde buiken begint er nu echt iets in de weg te zitten. En als ik net doe alsof er niks in de weg zit en de kleine jongen daardoor zijn ruimte niet krijgt dan verkoopt hij me wel een schop.

Jongetje, hoe ga je toch heten?

Om ons heen beginnen mensen al nieuwsgierig te vragen of we al een naam hebben. We zijn er totaal nog niet over uit hoe we onze tweede zoon zullen gaan noemen. Ik heb één naam in mijn hoofd die er voor mij uitspringt – gekscherend zeggen we dan wel eens dat mijn lijstje uit één naam bestaat – die Reinoud niks vindt, en vice versa hebben de namen op zijn lijstje geen wauw-factor voor mij. De overige namen op mijn lijstje zijn het ook niet helemaal voor mij, maar staan er eigenlijk voor het idee op. Wel leuke namen, maar ze zijn het gewoon niet. Jongetje, hoe ga je toch heten?

Made by mama

Tijdens het eerste trimester kon ik geen haaknaald zien en werd ik super misselijk van de herhaaldelijke beweging die je maakt, maar de afgelopen weken heb ik de gemiste uren behoorlijk ingehaald. Deze week zijn er een paar eerste projectjes af. Naast een prachtig plat knuffelkonijn (zie hierboven) haakte ik een serie van drie knuffels (zie de bovenste foto) die ik als decoratie bij de commode of bij het ledikantje wil zetten. Ook kwam er een lama bij die ik in eerste instantie wilde maken voor de kinderwagen, maar die iets groter uitpakte dan het patroon voorschreef. En ik maakte wat kleine dingetjes, als een rammelaar en een bijtring. Die projectjes, en de dingen die ik nog wil maken voor baby2 zal ik binnenkort nog eens laten zien (zoals ik ook al eerder beloofde).

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Patries
    12 april 2018 at 20:15

    fijn dat het allemaal voorspoedig gaat en wat een leuke dingen haak je toch!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.