Twentymom.nl
Zwanger Zwangerschap

Zwanger: 26 weken

Zo snel als de blaadjes deze week ineens aan de bomen verschenen was het ook alweer tijd voor een zwangerschapsupdate. Niet alleen probeer ik deze week van het mooie weer te genieten, voor zover dat kan zonder zwangerschapszomerkleding, maar ook heb ik het ontzettend druk met allerlei dingen die ik nog af wil ronden voordat ik ga bevallen. Het klinkt nog zo ver weg, maar tegelijkertijd vliegen de weken voorbij.

Kleine blaas?

Er is nog een kwaaltje die ik toe mag voegen aan de lijst der ellendige zwangerschapskwaaltjes die ik dit keer mag ervaren en dat zijn de ontelbare toiletbezoekjes die per dag gepleegd worden. Krijg je ineens een ontzettende aandrang, echt dat gevoel alsof je een volle maatbeker pies in je blaas hebt zitten, komt er een teleurstellend miezerig straaltje uit. Zo mogelijk maar een paar druppels. En dat de hele dag door. Een echte grote plas is er bijna niet meer bij, want er ligt nu al een flinke baby op mijn blaas te chillen. Mag ik even afkloppen dat ik er ‘s nachts nog niet uit hoef voor toiletbezoekjes?

Kledingcrisis

Afgelopen week werd het plots zomers warm en daar was mijn garderobe nog niet op voorbereid. Ik heb twee donkere zwangerschapsbroeken en de shirts die ik heb zijn voornamelijk met driekwart of lange mouwen. En een pikzwart t-shirt.  Niet erg ideaal als het kwik plots de 27 graden aantikt. Van mijn eerste zwangerschap had ik helemaal geen zomerkleding geschikt voor een zwangere buik. En ik had bedacht dat ik voor als ik hoogzomer hoogzwanger ben wat maxi-jurken wilde halen en een soort van voedingsjurken die zowel zwanger als tijdens de borstvoeding gedragen kunnen worden. In mijn hoofd had ik nog genoeg tijd om dergelijke zwangerschapsproof zomerkleding te kopen. Het werd dus even een dagje afzien, want zoals ik wel had kunnen verwachten was er geen korte broek meer in mijn kast waarvan de knoop ook maar in de buurt kon komen van het knoopsgat. Uiteindelijk besloot ik maar een gewoon jurkje uit de kast te trekken die ik eigenlijk niet wilde uitrekken met m’n dikke buik, maar last-minute nog iets leuks vinden om te dragen zat er niet in.

Groeispurt

De baby wordt steeds groter en groter (nu al zo’n 30 centimeter!) en het begint deze week al wat oncomfortabel te worden. De trappen van broertje zijn ook steeds hoger voelbaar en het is duidelijk dat mijn baarmoeder steeds hoger komt te liggen. Als ik de foto’s vergelijk van de voorgaande weken met deze week lijkt mijn buik ook een groeispurt te hebben gehad en ook de weegschaal liegt er niet om. De bovenkant van mijn buik begint ook al snel beurs te voelen wanneer ik lang zit, lig, sta, etc. Alles. Ik herinner me dit gevoel als iets van de laatste weken en ik schrik er ook een beetje van dat ik het nu al heb. Met nog 3 maanden te gaan valt dat even tegen. Maar des te fijner dat mijn buik me eraan herinnert dat het laatste trimester er al bijna aankomt en ik dus eigenlijk al best wel lang zwanger ben. Want soms voelt dat niet zo, terwijl het aantal weken op de teller mij anders vertelt.

Het laatste trimester is dus al in zicht en er moet nog zoveel gebeuren. Maar zonder geleefd te worden door alle drukte wil ik de komende weken toch wat bewuster bij stil gaan staan bij deze zwangerschap. Hoe erg je ook uitkijkt naar je baby en hoe lang die laatste loodjes ook kunnen duren, voor je het weet is het voorbij. En des te meer besef ik dat ook deze zwangerschap niet meer terugkomt. Er zit een nieuw leven in mij en dat is net zo bizar als het idee dat Melle ooit ook in mijn buik zat.

Op naar het laatste trimester!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.