Twentymom.nl
Zwanger Zwangerschap

Zwanger: 29 weken

Inmiddels ben ik alweer 30 weken zwanger. Dat was bij mijn eerste zwangerschap het moment waarop ik riep dat het vanaf dat moment alleen nog maar aftellen was in plaats van optellen. Dat gevoel heb ik nu echt nog totaal niet, ondanks dat de weken voorbij vliegen en we de 20 alweer uit zijn. De afgelopen 10 weken zijn voorbij gevlogen en dat zullen de komende 10 weken vast ook doen. Daarom wil ik dit keer ook niet teveel over aftellen spreken en toch wat meer in het moment leven. Straks zit het er alweer op en komt ook deze periode niet meer terug. En ergens klinkt juli ook nog super ver weg. Bovendien wegen de laatste loodjes vast ook het zwaarst!

De weegschaal

Bij de verloskundige word ik niet gewogen. Doordat ik wel een verhoogd risico heb op zwangerschapsdiabetes is mij wel gevraagd om mijn gewichtstoename zelf bij te houden. En natuurlijk aan de bel te trekken als het de spuigaten uit loopt. In het begin ben ik best wel wat kilo’s kwijt geraakt, dus ik was benieuwd waar het nu zou eindigen. Bij Melle ben ik een kleine 10 kilo aangekomen en begon ik eigenlijk ook pas ruim na 20 weken wat meer aan te komen. Dit keer zat ik na ongeveer 22/23 weken weer op het gewicht dat ik had voor de zwangerschap. Zou ik dezelfde eindstreep nog wel kunnen halen als bij Melle? Inmiddels heeft de weegschaal me flink laten schrikken hoor, want in een paar weken tijd vloog het getalletje ineens heel hard omhoog. Achja, het eten smaakt me weer lekker, ik heb ‘s avonds laat vaak nog honger waardoor ik dan nog een boterham extra eet. Opdat deze reserves maar goed gebruikt worden tijdens de borstvoedingsperiode.

Buik goed gegroeid

Deze week had ik weer een controle bij de verloskundige waarbij mijn buik ook weer gemeten werd. Ze liet me de groei zien ten opzichte van de meting van twee weken ervoor. Daar ben ik toen toch wel even van geschrokken, dat het formaat van mijn buik bij die eerste meting echt compleet uit de curve viel. Mijn baarmoeder was behoorlijk aan de kleine kant volgens die meting. Gelukkig heeft mijn verloskundige me twee weken geleden niet op de kast gejaagd en heb ik me er niet zo druk om gemaakt. En bleek dit keer dat de groei alweer mooi bijgetrokken was en we inmiddels weer binnen de marge zitten.

Genieten van het mooie weer

Het weer begint zomers mooi te worden en gelukkig kan ik er tot nu toe best van genieten. Ik lees veel berichten over opgezwollen enkels en vingers, maar dat is gelukkig bij mij (nog) niet aan de orde. Wat is het heerlijk om ‘s middags lekker op ons balkon te gaan zitten als de zon daar weg is en er een zacht windje waait. Zo zou ik het prima kunnen volhouden!

Joolz kinderwagen

Deze week komt onze kinderwagen binnen! Ik deed mee aan de winactie van Joolz om de nieuwste Joolz Hub te winnen en kwam als winnaar uit de bus. Dus mochten we van Joolz een nieuwe kinderwagen uitkiezen! Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om te vragen of we in plaats van de Hub toch de Day² konden krijgen. De Day² is een stuk hoger dan de Hub en wij zijn lange mensen. We vonden deze wagen dus ook iets beter bij ons passen dan de Hub. Mijn hart maakte een sprongetje toen we te horen kregen dat het geen probleem was. Sinds deze week staat de Joolz Day² Earth in de kleur Elephant Grey in de woonkamer te pronken. Wat zijn we er blij mee!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.