Twentymom.nl
Zwanger Zwangerschap

Zwanger: 30 weken

Daar is hij hoor, onze mooie kinderwagen even op de kiek! Nu nog met dikke buik natuurlijk, maar binnen nu en 8 à 12 weken ligt er een klein jongetje in!

3D/4D echo in de herhaling

De afgelopen weken loop ik bijna wekelijks de deuren van de verloskundigenpraktijk plat. Ook deze week zaten we er weer, want we mochten nog een keer langskomen voor een nieuwe echo poging. Dit keer zonder metingen of medische noodzaak, maar gewoon echt even een half uurtje naar de baby kijken. Gelukkig bleek ook dat de baby gedraaid was en met zijn hoofdje naar beneden ligt. Ik heb me laten vertellen dat dit een betere positie is om een goede 3D echo te kunnen maken. We hadden dus goede hoop op een mooi plaatje. Na een half uur stonden we weer buiten met opnieuw prachtige plaatjes van de baby. We hebben hem op zijn handjes zien sabbelen, in zijn oogjes zien wrijven. Het blijft bizar dat zo’n ongeboren baby waar nog ruim twee maanden op gebroed moet worden zich echt gedraagt als een pasgeboren baby. En wat ook tof was om te zien was dat de wangetjes al behoorlijk wat boller waren dan tijdens de echo twee weken geleden.

Naaimachinekunsten

Het naaien van al die leuke broekjes smaakte naar meer, maar door deze hobby is de kledingkast al goed gevuld. Het werd tijd om eens iets anders te proberen begon ik aan het naaien van een hoes voor de newbornschaal. De afwerking kan nog een stuk netter, maar de hoes om de schaal ziet er echt fantastisch uit. Wat is het enorm verslavend om leuke dingen voor je baby te maken! Het smaakt naar meer! Overigens heb ik enorm veel vraag gehad naar het patroon dat ik gebruikt heb voor de newborn hoes. Ik heb gewoon een oude hoes via marktplaats gekocht en uit elkaar gesloopt. Dit was voor mij ook weer heel leerzaam om te doen. Maar omdat er blijkbaar toch veel vraag naar is ben ik wel aan het kijken of ik er een digitaal patroon van kan maken en op de site kan zetten. Wordt hopelijk nog vervolgd!

Vermoeidheid

Ik voel me deze week wat vermoeider dan anders en mijn lijf begint wat vaker en wat meer pijn te doen. Alles kraakt van onder en mijn ribben voelen alsof ze in de fik staan. Op de dagen dat Melle op het kinderdagverblijf is werk ik aan mijn scriptie. Deze week gaat het helaas wat moeizaam. Zitten op de stoel doet snel pijn in mijn rug en ribben en als ik mezelf naar de bank verplaats zakken mijn oogleden al snel dicht. Dit konden nog wel eens lange weken worden, denk ik bij mezelf. Al weet ik dat dit soort vermoeiende dagen vaak wel weer over gaan na het nemen van voldoende rust. En ondertussen val ik gerust met laptop en al in slaap, terwijl er ergens in het scriptiebestand een hele rij willekeurige letters verschijnen doordat mijn handen ondertussen nog op het toetsenbord rusten.

Tandarts

Ik bracht deze week ook een extra bezoekje aan de tandarts. Doordat ik in het eerste trimester zoveel gespuugd heb en door alle hormonale veranderingen was mijn tandvlees bij de vorige controle wat van slag. En aangezien ontstoken tandvlees (en in grotere mate parodontitis) in verband wordt gebracht met vroeggeboorte neem ik het zekere voor het onzekere. Gelukkig ziet alles er goed uit en is mijn tandvlees weer in orde.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.