Twentymom.nl
Zwanger Zwangerschap

Zwanger: 31 weken

Deze week een foto van mijn buik met een prachtige bos bloemen die ik van mijn lieve vriendinnen kreeg. De brownies die ik ook kreeg moet je er maar even bij denken, die zitten onder andere onder dat shirt.

Babybewegingen veranderen

Sinds een week of twee ligt de baby tijdens de controles bij de verloskundige steeds netjes met zijn hoofdje omlaag. Maar aan de bewegingen te voelen wisselde hij dat nog wel eens af. Sinds deze week zijn de bewegingen anders gaan voelen. Het is duidelijk dat hij minder ruimte aan het krijgen is en zich met horten en stoten nog door mijn baarmoeder probeert te bewegen. Er steken ook steeds vaker ledematen uit die duidelijk zichtbaar zijn aan de buitenkant. En waar ik het hikken de afgelopen weken nog op verschillende plekken voelde, voel ik dat nu heel duidelijk alleen nog onderin mijn buik. Van deze bewegingen heb ik ook zo af en toe wat harde buiken, want hij weet het soms echt nog wel heel bont te maken.

Verloskundige

Alles gaat zijn gangetje en er zijn weinig bijzonderheden. Het bevalt me wel dat het wat de zwangerschap betreft even in wat rustiger vaarwater is gekomen. Alles loopt mooi op schema, de klachten die er zijn mogen er zijn en mijn bloeddruk is voor mijn doen iets aan de lage kant. Aan dat laatste valt weinig te doen. Dus we waggelen weer twee weken door tot de volgende afspraak.

Commode vol

Deze week heb ik ook weer een beetje geshopt voor de baby. Ik vind het nog steeds een leuke sport om babykleertjes op marktplaats te kopen voor spotprijsjes. Deze week vind ik ook vaak een pakketje in onze brievenbus vol leuke kleertjes die eruit zien alsof ze nieuw uit de winkel komen. Dat is het jammere aan die kleine maatjes, ze hebben het een paar keer aan en zijn er vervolgens alweer uitgegroeid. Ik vind het dan ook geen probleem om dergelijke kleertjes te kopen. Zo geef ik voor een pakje dat nieuw in de winkel €15,- kost via marktplaats vaak maar €5,- uit. En zo kan ik voor dat bedrag drie keer zoveel kleertjes kopen. Score! De commode ligt vol!

Nieuwe naai- en haakprojectjes

Dat de laatste tien weken zijn ingegaan bekruipt me toch wel een beetje. Want als ik nog zoveel dingetjes zelf wil maken voor de kleine, mag ik nu wel eens aan de slag gaan. Deze week maak ik twee dekentjes voor in de cosleeper en kinderwagen. Ik vind het bijna jammer dat ze alweer klaar zijn, want het is echt heel verslavend om nog veel meer te maken. Gelukkig is haken wat tijdrovender en ben ik daar ook nog wel even mee zoet. Ik maak een olifant muziekdoosje en begin aan de figuurtjes voor de wagenspanner.

Dit zijn de dekentjes die ik naaide. Over de groene kleur ben ik niet helemaal tevreden in combinatie met de knuffeltjes, maar deze kleur matcht wel perfect met onze kinderwagen. Dus deze deken komt in de kinderwagen en voor in de cosleeper ga ik nog een deken maken met een wafelstof die iets meer mintgroen is. Op de foto met het okergele dekentje zie je nog een aantal marktplaatsaanwinsten van eerdere strooptochten.

Ik hou mezelf de komende weken dus nog wel even bezig, en laten we ook vooral niet vergeten dat ik ook nog ‘éven’ een scriptie aan het schrijven ben.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.