Twentymom.nl
Zwangerschap

Zwanger: 14 weken

Het eerste trimester is achter de rug, evenals de buikgriep en het lijkt erop alsof mijn lichaam een reset heeft gehad. Na de buikgriep kan ik ‘s ochtends weer opstaan zonder er bij na te denken dat ik eerst wat moet eten omdat ik anders moet spugen. Wat een ontzettende verademing is dat! Zo af en toe ben ik nog eens misselijk, maar het is niet meer iets waar ik de hele dag door rekening mee moet houden. Ik kan dus gelukkig zeggen dat het een stuk beter met me gaat!

Drinkyoghurt

Waar de voorgaande weken mijn baby nog speciale dieetwensen had ben ik nu alleen nog aangewezen op drinkyoghurt. En dan wel van die dikke en niet z Zo af en toe ben ik nog een beetje misselijk en moet ik een beker drinkyoghurt achterover slaan om te voorkomen dat ik een sprintje naar de toiletpot moet trekken. Sinds de buikgriep heb ik niet meer overgegeven en dat wil ik graag zo houden. Verder houd ik er sinds deze week weer een vrij normaal voedingspatroon op na en kan ik zelfs weer een normale boterham eten. Ook tijdens de high tea met vriendinnen gaat al het lekkers er vrij goed in.

De NIPT

Een paar weken geleden, na de termijnecho, hebben we de NIPT laten doen. Sinds april 2017 is deze test beschikbaar voor iedere zwangere vrouw in Nederland en konden wij dit keer de keuze maken om óf een combinatietest te doen óf de NIPT. We kozen voor de NIPT omdat deze test in onze ogen de meest betrouwbare uitslag zou geven en we toch graag wilden weten of er iets met ons kindje zou zijn. Deze week kwam de uitslag dat er geen chromosoomafwijkingen of andere nevenbevindingen gevonden zijn, wat betekent dat ons kindje op dat gebied gelukkig helemaal gezond is verklaard!

En verder …

Deze week gebeurt er verder niet heel veel. Ik zit midden in de deadlines en heb een paar papers te schrijven, dus de focus ligt deze week op het afronden van mijn laatste vakken. Als afsluiter van de drukke week ga ik zelfs samen met Melle lekker klimmen en spelen in Balorig. Het is fijn dat de typische kwaaltjes voor het eerste semester voorbij zijn en ik weer wat meer kan ondernemen met Melle en in het huishouden. Het is bijna als vanouds en het is bijna niet meer voor te stellen hoe slecht ik me gevoeld heb de afgelopen weken. Of ja, als vanouds .. de buik begint natuurlijk te groeien en dat zorgt ook wel voor de nodige ongemakjes: bandenpijn, vaker moeten plassen, geen lekkere slaaphouding kunnen vinden in bed en niet kunnen slapen (terwijl op de bank in slaap vallen geen probleem is).

De baby beweegt!

En wat ik nog niet genoemd heb maar al sinds 10 weken zwangerschap aan de hand is, is dat ik de baby al kan voelen! Mijn placenta ligt dit keer aan de achterkant en daardoor zou het kunnen zijn dat ik de baby nu al een poosje voel. De bewegingen worden nu ook steeds krachtiger en aanweziger en sinds deze week voelt het ‘heel vol’ onderin mijn buik als de baby wakker is en aan het bewegen is, soms tot het ongemakkelijke aan toe. Dat ik nu heel duidelijk verschil kan voelen tussen borrelende darmen en een bewegende baby is een mooie ontwikkeling deze week!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    chucky1012
    2 februari 2018 at 13:42

    Fijn dat het nu beter met je gaat!
    Geniet ze…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.